Søk
  • Odd-Erik Zimmer

Hvordan lage en god hjemmeside?

Oppdatert: 19. mars 2019

Det er mange ting å tenke på når man skal lage en god hjemmeside og mye som kan gjøres feil. En feil på hjemmesiden eller oppsettet av denne vil gjøre det vanskelig å bli funnet i søkemotorer som for eksempel Google og Bing. Feil og mangler på siden kan føre til at besøkende mister tilliten til deg og velger å gå et annet sted.


Her har vi samlet noen av de vanligste feilene som gjøres sammen med tips om hvordan du kan unngå å gjøre de samme.1. MOBILVENNLIG SIDE


Mye av trafikken på nettsiden din vil komme fra mobiltelefoner. Det er derfor viktig å ha en nettside som fungerer like godt på en PC, nettbrett og mobiltelefon. For å sikre at dette må innholdet tilpasse seg forskjellige skjermstørrelser noe som ikke alle leverandører leverer som standard.


Ettersom vi bruker WIX for å utvikle våre nettsider får vi god hjelp med oppsettet av en mobilvennlig versjon. Det er likevel mange justeringer som er nødvendige for å sikre at opplevelsen er god også på mobil.


2. STØRRELSE PÅ HEADER - MOBIL


Mobilskjermer er mindre enn på en datamaskin. Det er derfor viktig å justere størrelsen på din header (inkludert logo) på mobilversjonen av nettsiden din.


3. BE OM EN HANDLING


Denne feilen er lett å gjøre og heldigvis lett å ordne. Når besøkende kommer til din side ønsker du at de skal gjøre mer enn bare å se forsiden og så gå videre i sin ferd på nettet. Uansett om du ønsker at de tar kontakt eller navigerer til en bestemt side er det viktig å gi de muligheten allerede på forsiden. En knapp der du ber om en handling hører hjemme på alle hjemmesider.


4. INFORMASJON OM DEG


Du har en historie å fortelle og dine besøkende ønsker å høre den. Husk å skrive litt om deg, hva du driver med og hvordan de besøkende kan kontakte deg. Husk navn, epost og telefonnummer.


5. HUSK KART


Driver du en virksomhet der kunder skal komme til deg er dette noe av det viktigste å huske på for kontakt-siden din. Et kart sammen med adressen din gjør det lett for besøkende til din side å vite hvor du holder til. Selv de som driver all sin virksomhet på nettet kan ha godt av et kart da både leveranser og møter kan være nødvendige fra tid til annen.


6. EPOST-LISTER


Behovet for epost-lister må vurderes avhengig av virksomheten du driver i. Hvis du fra tid til annen ønsker å annonsere nye produkter eller salg, dele ny spennende informasjon med besøkende som er interessert i det du driver med er epost-lister viktig. En omfattende epost-liste vil også ha en verdi når det kommer til eventuelt salg av virksomheten da det er mange eksisterende og potensielle kunder i en sånn liste.


Når vi leverer hjemmesider ved bruk av WIX kan vi legge til rette for etablering av epost-lister og integrasjon mot flere store tilbydere av nyhetsbrev.


7. LINKER


For å skape trafikk på siden din og holde på interessen til besøkende er linker og lenker til nyttige sider viktige. Minst like viktig er det at disse linkene virker. Det finnes verktøy på nett som kan søke gjennom alle lenkene på hjemmesiden din og gi den en rapport, det enkleste er likevel bare å sjekke selv.


8. RASK HJEMMESIDE


Når besøkende kommer til siden din forventer de en side som er rask og responsiv. I tillegg til at det er viktig å tenke på innholdet som skal lastes for å vise siden din må du også tenke på hvem som leverer den tekniske løsningen. Her får man ofte det man betaler for og en gratis side har som regel en del begrensinger på både innhold og hastighet.


Med WIX kan vi tilby alt fra gratis nettsider med reklame (les mer om reklame i punkt 13) til kjappe sider med god båndbredde som sikrer høy hastighet for dine besøkende.


9. FONTER


Selv de mest kreative bedrifter trenger å bli forstått på nettet. Overdreven bruk av forskjellige fonter og tekststiler på en hjemmeside vil både fremstå rotete og uprofesjonelt for dine besøkende. Prøv å finne de fontene som passer deg og din virksomhet og hold deg til disse.


10. SOSIALE NETTVERK


Denne er viktig av flere grunner. Ikke bare er det viktig at du synes der dine besøkende og potensielt besøkende er, det er vel så viktig for å bli funnet i søkemotorer som Google og Bing. Legg inn en handlingsknapp med link til de sosiale nettverkene du er tilgjengelig på.


WIX har flere flotte design på handlingsknapper for sosiale nettverk å velge mellom.


11. BLOGG


For noen er dette tipset selvsagt fordi det er blogging du vil drive med. Andre tenker kanskje at dette tipset ikke passer for dem. Det som er helt sikkert er at en blogg er en veldig god måte å la besøkende få større innsikt i hva du driver med, og det kan hjelpe deg med å bli funnet i søkemotorer. For de som lurer er det viktigere at bloggen har relevant innhold og er godt skrevet enn at den oppdateres med nye innlegg daglig.


12. GOOGLE ANALYTICS


Integrasjon mot Google Analytics gir deg større innsikt i hvordan nettsiden din presterer. Denne innsikten kan du bruke for å tilpasse siden din, endre søkeord, endre linker og eventuelt også bruke i forbindelse med reklamekampanjer på nettet. Husk å ha en god personvernerklæring på plass om du velger å integrere Google Analytics på din side.


På alle våre sider er integrasjon mot Google Analytics inkludert i prisen.


13. REKLAME


Hvis du velger å gå for en gratisløsning har denne ofte både begrensinger i bruken (se punkt 8) og den inneholder reklame som gir støy for besøkende til din side. Det er enkelt å unngå ved å gå for et av abonnementene fra WIX. Hvis du ønsker det for å spe på inntektene litt, og nettsiden din blir godkjent for det, har WIX med sin gode integrasjon mot Google mulighet til å legge til Google Ads.


14. BILDER


Alle nettsider har godt av bilder. De er med på å skape liv på siden og bygger oppunder deg og din virksomhet. Alt det gode som følger med bildebruk blir fort tapt ved bruk av feil bilder. Bilder med dårlig fokus eller for lav oppløsning kan ødelegge inntrykket dine besøkende sitter igjen med.


Vi har gjennom WIX tilgang på tusenvis av bilder og illustrasjoner av høy kvalitet som er fri å bruke for både private og bedrifter. I tillegg kan vi designe og utvikle f.eks. logo og annet grafisk innhold om ønskelig. Alt det sammen med de gode bildene du selv har vil gi et godt inntrykk til dine besøkende.


15. SØKEMOTOROPTIMALISERING (SEO)


Søkemotoroptimalisering er omtrent så morsomt som det høres ut som. Det er alle de små justeringene som gjøres på hjemmesiden din for at søkemotorer som Google og Bing skal velge å presentere din side ved et søk fremfor andre. Alt fra bilder til sidebeskrivelser må gjennomgås og optimalisering er ikke noe som skjer av seg selv. Søkeord må prøves ut, byttes, og prøves igjen. Innhold og linker må stemme. Og sakte men sikkert vil du stige på rangeringene og komme stadig høyere opp i søkene som gjøres.


Jobben i seg selv er ikke veldig morsom, men resultatene er. Og siden det er mange som ikke tar seg tid til SEO vil innsatsen som legges ned her komme deg og din side tilgode hver eneste gang.Vi håper disse rådene kommer godt med i arbeidet med din nettside. Nå vet du litt mer om hva vi tenker på og tar hensyn til i hver eneste hjemmeside vi utvikler. Om du vil prøve på egenhånd har vi en kort oppsummering for å få deg i gang her. Hvis du heller vil at vi skal tenke på alt dette så du kan fokusere på kjernevirksomheten din er det bare å ta kontakt med oss.

20 visninger0 kommentarer

© 2019-2020 by AVERAGE JOE INCORPORATED AS - Org.nummer: 916 886 330 - Personvernerklæring